Малта още по-неочаквана


След като Ви разказвах за основните страни на културния шок в Малта. Ще се спра накратко на must-see местата :

Валета – столицата, която е една главна улица и две успоредни на нея. Пълна е с туристи, а в края си води до морето. Основното са магазините и едно от най-старите кафета на острова. Градините Барака – долна и горна, заслужават внимание, а гледката към Трите града е прелестна. Тъй като Валета е малка, може да се съчетае идеално с посещение на старата столица в един ден.

IMG_6832 IMG_6770 IMG_5535 IMG_5447

IMG_5452

Мдина – старата столица – името й идва от свещения мюсюлмански град Медина. Местните наричат града още „Silent city“ – тихият град и навсякъде по уличките можете да видите надписи, които Ви молят да пазите тишина. В Мдина се влиза през крепостни стени, нас ни съпровожда файтон и внушението беше наистина средновековно. В края на града, където се намира и площад Бастион можете да се насладите на невероятна гледка и при ясно време на видите бреговете на морето. Мдина е сгушена в сърцето на Рабат (от арабски език предградие).

IMG_5282 IMG_5305

Трите рицарски града – това беше изборът за място за настаняване на моите приятели, определено чудесен избор ! Бих казала, че това е може би втората дестинация на острова, която ми хареса най-много. Може би защото ми напомняше на Лисабон или просто поради автентичния си характер. Трите града са  Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Обградени са с крепостни стени, а да се загубиш сред старинните улички се оказа истинско удоволствие.

IMG_5915 IMG_5897IMG_5937IMG_5893IMG_5954 IMG_5922

Маршашлок е рибарско селище в южна Малта, това е един от най-цветните и весели места, които съм посещавала. Най-характерното за него за шарените лодки, които са наследство от финикийците. На всяка от тях са нарисувани очи. Според поверието те пазят рибарите в морето.

IMG_5737 IMG_5744 IMG_5733

Градът се намира в южната част на острова и може да бъде съчетан с Blue Grotto. Много красиво място, което отново буди въпроси – как природата може да създава такива съвършени гледки.

IMG_5764 IMG_5814 IMG_5849

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s