La vita è bella


Странно нещо е животът. Преди малко повече от четири години трябваше да летим до италианската столица на модата, но съдбата не беше на същото мнение.

IMG_2452

Но ето, че този месец равновесието се възстанови и стегнахме куфарите за заветната дестинация. Преди пътуването (което беше преимуществено по бизнес) събирахме информация от множество източници, защото в рамките на ден трябваше да зърнем и опитаме всичко, което градът предлага. Почти всеки попитан беше на мнение, че Милано е скучен град, единствената забележителност е Дуомото, а храната е далеч от това да достави гастрономическа наслада … Но въпреки този сондаж ние се вълнувахме, защото отивахме в така любимата Италия. Както вече сме споменавали вкъщи има култ към всичко италианско.

IMG_2455 IMG_2510

И така след кратък и приятен полет започнахме да дишаме по италиански с глътка освежаващо еспресо и сочна пица, а за десерт топъл бриош в комбинация с мрачно и дъждовно време.

IMG_2466

IMG_2655 IMG_2646

IMG_2771

Нещото, което ни направи най-силно впечатления бяха мъжете. Те бяха помислили за всеки детайл от външния си вид. Не напразни наричат една от модните столици. Дори обикновенити хора по улиците се стремят да бъдат в крак с последните тенденции, по без сляпо да  ги следват. Всеки успява да внесе собствен почерк и да  изглежда различно. И в тази елегантна атмосфера няма как да не си зададем въпроса : Дали стилът се възпитава или е вроден ? Но за да отговорим ни трябва още време и контакти в Милано.

IMG_2511 IMG_2710

Със сигурност ще повторим, но няма как да не кажем опитахме един нов вид ароматно и вкусно кафе, което носеше странно за нас име марокино. Още едно доказателство,че във вените им тече не кръв, а кафе.

IMG_2850 IMG_2709

Чарът на Милано е не само в стила и лукса, но и в детайлите.

IMG_2468IMG_2689

На тръгване с мама си обещахме да се поучим от италианците и да създадем наши малки ежедневни традиции, които да придадат онова специално усещане на всеки обикновен ден.

IMG_2843

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s