В името на шоколада


Бърз шоколадов мус (адаптирано от Джейми Оливър)

  • 200 гр. шоколад (за предпочитане натурален)
  • 10 гр. масло
  • 300 мл. течна сметана
  • 2 яйца
  • 2 с.л захар
  • сол
  • ванилия

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, добавя се щипката сол. В друга купа се разбива сметаната, захарта и ванилията докато сместа стане хомогенна. Жълтъците се отделят от белтъците, като жълтъците се прибавят към сметановата смес и се разбъркват, а белтъците се бият докато не станат на сняг.

Когато шоколадът изстине се прибавя към сметановата смес и леко се разбърква. Накрая се добавят внимателно и белтъците. Оставете готовия мус в хладилника/фризера за половин час.

IMG_1420

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s