Казанлъшки разкази : Пенерлия


Казанлък ни заплени не само с аромата си, забележителностите си и красивата природа, но и с вкуса си. Имахме късмета да опитаме домашно направена пенерлия. А още по-прекрасното е, че можем да споделим с Вас тайната рецепта, която ни сподели сръчната домакиня Ваня.

IMG_0031

Продукти :

  • 1 кг. брашно
  • 2 яйца
  • сирене
  • 1/2 чаша олио
  • 1 чаша газирана вода
  • 1 пакет мая, разтворена в хладка вода
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. сол
  • масло за намазване

Замесва се тесто, което втасва за половин час. След това се разделя на четири части, които се разточват на правоъгълници и се намазват с плънката от сирене и яйца и се подреждат една върху друга. Тестото се навива на руло и се нарязва на парчета с дебелина 4 см. Те се подреждат в тава така че да се вижда плънката. Втасва още веднъж за 30 минути и се намазва с масло преди да се пече на умерена фурна.

IMG_0037 IMG_0051Ароматът и вкусът привлякоха не само семейството ни, но и други гладни кореми…IMG_0049

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s