Смутни времена


IMG_0509133 дни след началото на протестите реших да споделя едно интервю на актьора Камен Донев. Пиша тази публикация на хиляди километри от България с тъга, че в момента, когато моите колеги от университета поеха инициативата, аз не съм там, за да ги подкрепя и с широка усмивка, че България може да се похвали с едно силно и зряло гражданско общество !

В последните 23 години сме свидетели на енциклопедична некадърност на управляващите. Призовавам протестиращите не само да не се отказват, но и да продължават все по-страстно да отстояват позициите си. „Време е те да видят, че не са те тези, които казват какво да става. Хората казват“, подчерта актьорът. „Наистина трябва мъжко поведение – трябва да носиш отговорност“, коментира той за фигурата на премиера, който и да е той.

възрастните

„Обръщам се към т.нар. ръководители да не се смеят ехидно. Това прави много лошо впечатление. Като актьор искам да им кажа – много слабо изпълнение, много нелепо. Леко подхилкващи се очи и равен тон – вижте ни колко сме уравновесени, колко сме позитивни. Глупаво е това нещо, нелепо“, посъветва актьорът.

Гладът днес е глад за справедливост“, каза актьорът и добави, че през всичките тези години на преход нищо съществено не е станало в държавата.„Надеждите бяха попарени и младото поколение не иска това да се случи и с него“, сподели Донев.

Ще кажа само, че всичко, което се случва по улиците е в името на тяхното по-добро бъдеще …IMG_0478

децата на протеста

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s