Каркавелош или там, където септември е август


Миналият уикенд ми се сбъднаха две мечти : да бъда на плажа през септември (всъшност не просто през септември,а в края на септември) и да видя Атлантика. И всичко това в един ден.

Copy of IMG_8205

По ирония на съдбата докато в България мръзнехте и вадехте зимните дрехи, аз се излежавах на трийсет и няколко градусова жега на брега на океана. Какво да кажа за плажа. На мен ми се видя огромен. Пясъкът е ситен, пухкав, все още топъл. Океана е студен (не мога да си обясня как всички се къпеха) и не толкова солен, колкото очаквах. И понеже цялата тази идилия е малко, накрая на плажа има замък. Ей така за разкош …

Copy of IMG_8200

Оказа се, че португалците също като гърците, обичат така силно морето и се възползват от всяка възможност, за да му се порадват. Тук е много популярно карането на сърф заради големите вълни на някои плажове. По тази причина плажът беше пълен с едва прохождили деца, които вече взимаха първите си уроци по сърф.

IMG_8095

Тези лисабончани са големи късметлии. Не стига, че обитават такъв неземен град, а и се радват на дълга плажна ивица само на няколко километра от Лисабон. Трудно е да не им завижда човек.IMG_8118

За съжаление, слънчевото време остана в миналата седмица, но да се надяваме за кратко. Пращам Ви нетолкова слънчеви, но все така топли поздрави от Лисабон !

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Candy каза:

    Взимам си голяма порция слънчеви лъчи от тези снимки и ти благодаря! Прекрасна нова седмица!

    1. place4inspiration каза:

      Ще продължавам да пращам слънчеви лъчи и занапред ! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s