Сьомга със сметана


Вкъщи мама много държи да ядем веднъж седмично риба. До тук добре, но ние с брат ми започваме с капризите – да няма кости, да не е пържена, да не мирише на тиня … И по тези много на брой причини купуваме сьомга.

Не съм вярвала, че сьомгата може да писне, но факт и това е възможно. Затова разнообразихме традиционния ни начин за приготвяне ( на фурна с кафява захар) с една нова рецепта.

Продукти :

  • 3-4 котлета сьомга
  • течна сметана
  • масло
  • копър
  • пресен чесън
  • зехтин
  • лимон
  • сол и пипер

Самата рецепта е толкова лесна, а резултатът е вкусна, топяща се в устата рибка, сигурна съм, че ще Ви стане любима. Сьомгата се маринова със сол, черен пипер, копър, нарязания чесън, зехтин и сок от лимон и се оставя за 10-15 мин. След това котлетите се поставят в тава, слага се малко парче масло върху всеки и се заливат със сметаната. Пекат се на умерена фурна за 15-20 минути. 

IMG_0860

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s