Ако работата ти е твоето хоби и вдъхновение – то няма да работиш нито един ден


Работата за мен е хоби. Преди около десетина години се наложи да сменя професията си. Това беше преломен момент, защото много обичах работата си – тя беше вълнуваща, интересна, разнообразна …. Но започнах да се занимавам с търговия на подаръци, сувенири, интериорни стоки и опаковки. Всъщност аз предлагам на моите клиенти не друго, а емоция. Изборът на подарък е много специален момент, защото с този жест ти искаш да зарадваш любим човек. Не мога да ви опиша колко е приятно да пожелаеш весел празник на човек със светнал поглед, който си тръгва с красиво опакован подарък.

IMG_9226 IMG_8846Не по-малко вълнуващо е да откриваш красиви вещи, които да декорираш и подредиш и после да видиш как клиентите искат да пренесат в дома си комбинациите,които си направил.

IMG_8847 IMG_0335Много от моите клиенти влизат в магазините ми само,за да се заредят с красота и настроение.IMG_0119 IMG_0125 IMG_0187 IMG_8834

Обичам работата си , защото мога да правя хората щастливи, защото мога да споделя с тях моето виждане за нещата, които ме вдъхновяват и правят живота ми пъстър.

Ще завърша с един прекрасен цитат :

Понякога живота те удря по главата с тухла. Не губете вяра. Убеден съм, че единственото нещо, което ме караше да продължавам бе, че обичам това, което правя. Трябва да откриете това, което обичате. Това е вярно, както за работата ви така и за любимите ви. Вашата работа ще заема голяма част от вашия живот и единственият начин да бъдете напълно удовлетворени е да вършите това, което смятате за страхотна работа. Единствения начин да вършиш страхотна работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите. Не се примирявайте. Като всички въпроси свързани със сърцето, ще откриете, това, което търсите. Като всяка добра връзка става все по-добре и по-добре като минават годините. Така че, продължавайте да търсите, докато не го откриете. Не се примирявайте.

Стив Джобс, реч при завършването на випуск 2005, Stanford University

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Candy каза:

    Наистина е така! Чудесно е да работиш с удоволствие, желание и емоция! Честита Първа Пролет, магазинчето е прекрасно!

    1. place4inspiration каза:

      Честита пролет и от нас, благодаря, че четете блога ни и за всички мили коментари. Ако имате път през нашите магазини ще се радваме да се запознаем ! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s