Часът на Земята 2013


Тази година Часът на Земята – една от най-мащабните акции на WWF ще се състои на 23 март, събота от 20.30 ч. По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

За втора поредна година Часът на Земята ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш“, базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 града. Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Това е една прекрасна инициатива, която ни кара да се замислим поне за един час за нашата планета и за онова, което ще оставим след себе си. A и съгласете се някак вълнуващо е да участваш в нещо толкова мащабно и с толкова силен заряд, освен това кога иначе ще Ви хрумне да вечеряте на свещи 🙂

Ще добавя само …EARTH HOUR 2012

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Candy каза:

    Винаги съм поддържала такива инициативи, дано повече хора го правят. Хубави почивни дни!

    1. place4inspiration каза:

      Да, прекрасно е, че с всяка година ставаме повече 🙂 Искрено се надявам с този пост да убедя поне един човек да загаси осветлението вкъщи и поне за минута да се замисли за бъдещето на природата и Земята. Слънчев уикенд !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s